sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kengät suutarin lapselle

Vanha sanonta kuuluu, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä. Tämänkään neulojan miehellä ei ollut villasukkia ennen kuin vasta nyt. Puolustuksekseni voin sanoa, ettei mies toivonut sukkia ennen kuin vasta tämän talven pakkasten ja pienen vilustumisen myötä. Kuumaverinen kun on.

Malli
: Perussukka
Lanka: Novita, Seitsemän Veljestä Polkka
Langan menekki: 136 g
Puikot: 3,5
Mies valitsi sukkalangaksi sinisävyisen Polkan ja siitä sitten kudoin perussukat kokoa 43. Varressa 2 oikein, 2 nurin-ribbiä, kantapää hollantilainen ja kärjessä nauhakavennus (flat toe).Tässä sukat vielä tyytyväisen omistajansa jaloissa. Ovat sopivat ja oikein mieleiset.

Vuosi on alkanut aika lailla perussukkien merkeissä. Nämä olivat jo kolmannet. Seuraavaksi lupaankin jotain muuta. Ainakin yksi keskeneräisistä töistä alkaa osoittaa valmistumisen merkkejä!

11 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Sinä osaat kuvata niin kauniisti.
  Hyvää viikonalkua!

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat. Mies käveli äsken ohi ja ihaili, kysyi josko tämä suutari voisi tehdä samanlaiset =)

  VastaaPoista
 3. Tänä talvena on villavaatteet kelvanneet lähes kaikille.
  Eläköön kunnon villasukka!

  VastaaPoista
 4. Perushyvät perussukat ja hienot valokuvat! Jään innolla odottelemaan uusia valmistuvia töitä. :)

  VastaaPoista
 5. Mammutti: Kiitos niin sukka- kuin kuvakehuistakin :) . Oikein mukavaa viikkoa myös sinulle!

  Maritta: Hauska juttu :D . Ryhtyykö suutari hommaan?

  TeSa: Itse tehtyjä villasukkia on vaikea minkään päihittää, oikeassa olet :) .

  Mari: Kiitos :) .

  Satakieli: Kiitokset sinullekin, ystäväinen :) . Mutta pelkäänpä ettei seuraava valmistuva työ ole sinun makuusi: siinä on palmikoita! Iik! :D

  VastaaPoista
 6. Ei meilläkään ole mies vielä sukkia saanut, pipon meinasin joululahjaksi kutoa mutta ei huolinut (tai tuli ilmi vähän aiemmin että ittetehdyt ei oo hänen mielestään hyviä pipoja). Neulepaita onneksi kelpasi, joten ehkä sukatkin joskus..

  VastaaPoista
 7. Kaipa se on ryhdyttävä, muutenkin on mies jäänyt hieman paitsioon tuotosten suhteen. Saattaa vaan olla, että lumet sulaa ennen kuin ehtivät valmiiksi asti, mutta onpahan sitten valmiina ensi talvea varten.

  VastaaPoista
 8. Mrs. Marple: No voi, jos ei itse tehdyt kelpaa :( . Tee hienovaraista käännytystyötä...

  Maritta: Sehän on vain hyvä, kun voi heti ensi syksynä latoa miehelle sukkaa, pipoa, kauluria, kaulaliinaa ja ehkä puseroakin. Pysyy varmasti lämpimänä :D

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat! Ja hienoa kun saaja on saanut valita langankin - ovat sitten tuplasti mieluiset ;) Sinulla on paljon ihania kuvia täällä blogissa :o)

  VastaaPoista
 10. Stella: Kiitos :) . Löysin valokuvauksen vasta tämän blogin myötä ja huomasin sen hauskaksi puuhaksi. Tulee aina hyvä fiilis kun onnistuu ottamaan hyvän ja kauniin kuvan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.