lauantai 17. toukokuuta 2008

Kitchener stitch

Neuleblaah on väistymässä. Purin kaikki epämääräiset aloitukseni ja palasin perusasioihin eli villasukkaan Seitsemästä veljeksestä. Kärkikavennuksessa ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa kitchener stitchiä ja lopputulos oli tämä.

Vaikka kuinka yritin, en saanut tuota onnistumaan, tuloksena oli aina samanlainen möykkyinen kasa. Ei puhettakaan sulavasta ja saumattomasta lopputuloksesta! Sain yrityksiini kulutettua kolme tuntia, kunnes kyllästyin. Siirsin silmukat hakaneuloille ja käänsin työn nurjalle puolelle, jossa sitten päättelin ne kutomalla aina kaksi silmukkaa oikein yhteen. Lopputulos oli huomattavasti parempi.

En ymmärrä miksi tuon silmukoinnin salat eivät valkene minulle. Ei sen nyt niin vaikeaa pitäisi olla, varsinkaan kun siihen on kuvalliset ohjeetkin. Mutta eipä tullut huonompi kärki tuolla toisellakaan tavalla :) .

7 kommenttia:

 1. Mulla oli ihan sama ongelma! Kokeilin varmaan toistakymmentä kertaa, mutta ei vain onnistunut. Niinpä tein sitten kolmen puikon päättelyn, joka oli ihan hyvä ratkaisu. Silti vähän harmittaa, kun en tuota silmukointia oppinut millään.

  VastaaPoista
 2. Älä välitä, ei sillä ole väliä miten sen tekee. Tuo alempi tekemäsi on tosi hyvä. Silmukointia on ehkä helpompi harjoitella johonkin tasaiseen tilkkuun ja paksuun neulokseen niin, että tekniikka tulee tutuksi. Sukan kärki on hankala silmukoida.

  VastaaPoista
 3. Silmukointi ei ole kivaaa... Anu on näköjään ollut sukkelampi, mutta just tuo kolmen puikon taktiikka on nerokas!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne! En siis ole yksin osaamattomuuteni kanssa :) . Silti ihan käsittämätöntä, että vaikka on kuvalliset ja sanalliset ohjeet, en silti saanut silmukointia onnistumaan. Täytyy tehdä kuten Kaisa ehdotti, eli harjoitella tasaiseen tilkkuun ja paksuun neulokseen. Ja harjoitushan tunnetusti tekee mestarin... :) . Täytyy myös tutustua tuohon kolmen puikon päättelyyn, kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 5. Kröhm. Siis kolmen puikon päättely tarkoittaa juuri sitä tapaa jolla itsekin sukan kärjen päättelin, eikä jotain uutta tekniikkaa kuten tuossa edellä luulin... :) . No, nytpä opin nimen sillekin päättelytavalle! Mutta miksi nimenomaan kolmen puikon...? Itse käytin hommaan vain kahta.

  VastaaPoista
 6. Samalainen ongelma on mulla aina ollut tuon kitchener stitchin kanssa. Katsopa tänne, löysin ratkaisun, jossa tulos on iuhan samalainen, mutta tekotapa paljon helpompi:
  http://stitsailuja.blogspot.com/2009/01/kykkipistoja-ei-kiitos.html

  VastaaPoista
 7. Hei.

  Itse tykkään kovasti Kitchener Stitchistä. Siitä tulee hieno sukan lopetus. Opin tekniikan youtuben videoista. Tässä pari linkkiä:

  http://www.youtube.com/watch?v=uENl_86HkTc
  http://www.youtube.com/watch?v=I7jIzwO5Nv4&feature=fvst

  Helppo muistaa: ekalla puikolla, joka on itseesi päin "knit off, purl on" ja takimmaisella puikolla "purl off, knit on". Ja lankahan kulkee aina puikkojen alta. Kannattaa vähän nykiä lankaa, ettei jää liian löysäksi ja voihan ne päätellyt silmukat myöhemmin kiristää ennen lopullista päättämistä.
  Näillä onnistut varmasti! Onnea seuraavaan yritykseen...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.