keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Harmaan ja sinisen liitto

Olipa kerran harmaa sukkalanka. Se hankittiin toissa kesänä lomamatkan yhteydessä Kuopiosta ja oli siitä jossain vaiheessa sukatkin aloitettu. Ne kuitenkin joutuivat purkuun ja siitä lähtien tuo harmaa lanka oli vain odotellut uutta tilaisuutta. Ja olipa kerran myös liukuvärjätty sininen lanka, sukkalankaa sekin. Sitä oli jäänyt tähteeksi sellaiset alle puoli kerää useamman vuoden takaisesta huiviprojektista, ja sekin oli odotellut vuoroaan muiden jämälankojen joukossa. Eräänä päivänä langat sitten kohtasivat, ja tuosta kohtaamisesta tuloksena olivat raitasukat.

Gray and Blue Socks

Malli: Perussukka
Lanka: Regia, Extra Twist Merino ja Marks & Kattens, Fame Trend
Lankaa kului: 79 g
Puikot: 2,0

Oli tässä tarinassa myös pieni sivujuonnekin. Hilkulla nimittäin oli, että sininen lanka olisi saanut kaverikseen valkoisen. Vähän aikaa ne jopa kokeilivat yhteiseloa mutta juttu ei toiminut sitten yhtään. Sininen kun on sellaista nukkaavaa lajia, niin kummasti kokonaisuus alkoi näyttää nuhjuiselta ja likaiselta heti alkuunsa. Mutta harmaa osoittautui ihan loistovalinnaksi.

Gray and Blue Socks

Langat myös houkuttelivat kokeilemaan toisenlaista kärkikavennusta ja siksipä sukissa on pyöreä kärki eli round toe. Olipa muuten hauska tehdä! Ja helppo. Tietyin välein silmukoita oikein yhteen ja kavennuksettomia kerroksia väliin. Nancy Bushin kirja Knitting Vintage Socks tarjosi tähän varsin tarkat ja selkeät ohjeet.

Gray and Blue Socks

Tämä harmaan ja sinisen liitto oli kyllä varsin onnistunut. Vielä kun värit olisivat liukuilleet vähän tiuhempaan... Mutta hyvä näinkin ja tulipahan myös käytettyä sininen Fame Trend kokonaan. Jämälankojen tehokas hyödyntäminen tuntuu aina yhtä hykerryttävän hyvältä.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Etanaista luksuslankaa

Se olisi taas lankapostauksen aika, sillä lankakauppa Titityyn Arjen luksusta-lankaklubin toinen (ja toistaiseksi taas viimeinen) lankapaketti on täällä! Paketti saapui varmaan lähes jo pari viikkoa sitten ja jotain vihreää piti jälleen olla luvassa.

Untitled
Niin kuin olikin. Kyseessä on italialaisen SnailYarnin BFL Fingering-vyyhti ja väri täydellisyyttä hipova Emerald City. Ihan uusi lankatuttavuus ja sanoinko jo, että ehkä yksi upeimmista vihreistä ikinä. 

Untitled
Langan lisäksi paketissa oli myös Heidi Alanderin uusin huiviohje, hurmaava Dodo. Oma Dodo olisikin aivan ihana mutta minulla ja sivuittain kudottavilla huiveilla sattuu olemaan ankea yhteinen historia. Kiitos käsialani, nämä yhden vyyhdin ihanuudet jäävät aina vain kapeiksi ja lyhyiksi luiruiksi. Ja sellaiseen tämä etanalanka on ihan liian suuri aarre tuhlattavaksi.

Lopuksi ei muuta kuin kiitokset Titityyn väelle mainiosta klubista! Tämä ylitti kaikki odotukseni ja hei, tuleehan jossain vaiheessa kolmaskin kierros, tuleehan?